spot_img

Romantična turistična novost

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Na najbolj romantičnih mestih z najlepšimi razgledi, ne predaleč in ne preblizu, je postavljenih vedno več klopc ljubezni. Vsaka od njih pričara drugačno doživetje in nedvomno so prav vse vredne tvojega obiska. Obstoječim 37 klopcam ljubezni širom Slovenije, se je včeraj pridružila tudi nova, ta je postavljena v Rušah.

Poti do klopi ljubezni so različno zahtevne, od preprostega sprehoda, pa do kakšnega vzpona. Zato so primerni tako za družinice z majhnimi, nekoliko večjimi otroki in za planinske sladokusce. Nova turistična znamenitost v Rušah pa od vas zahteva le krajši sprehod.

Na prvi poletni dan je klopca ljubezni doživela tudi uradno otvoritev. Gre za leseno klop s silhueto srca na naslanjalu, ki poleg lepega razgleda poskrbi tudi za ščepec romantičnega pridiha. Klopco krasita občinski grb ter verz njihovega pesnika Janka Glazerja: »Spet dala so drevesa vonj, opojen, krepak, zdrav; nihče ni zimoval zastonj, ne gozd in ne ljubav«.

Rdeča nit teh klopi je združevanje, vrnitev k naravi ter lesu dodana vrednost. Prvi poletni dan pa ima za občino Ruše tudi drugačen pomen. Ravno na ta dan občina namreč praznuje svoj občinski praznik.

Kljub tem, da je bil na dogodku predviden skupni ogled sončnega zahoda, tega žal ni bilo. A vseeno so pevke vokalne skupine Florentina, mlad harmonikar Filip poskrbeli za prijetno poletno vzdušje.

Tako kot ostale klopce ljubezni širom Slovenije, je tudi ruška opremljena s QR-kodo. In tako se pridružuje interaktivnemu albumu ljubezenskih klopc, ki ponujajo ideje za odličen izlet, odkrivanje neodkritih koščkov Slovenije in čudovitih razgledov.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img