Revitalizacije degradiranih območij

Maribor ima med slovenskimi mesti na nekoč industrijskih območjih najvišji delež degradiranih površin, ki imajo izjemno velik vpliv na ekonomski in urbani razvoj mesta. Zapuščena območja predstavljajo velik potencial za ponovno uporabo v Mestni občini Maribor, za selitev podjetij, zagon podjetij, izobraževanje in raziskave itd.

Danes je v prostorih Regionalne razvojne agencije za Podravje – Maribor potekala delavnica, namenjena iskanju potencialnih rešitev revitalizacije dveh degradiranih območij (Mariborska tekstilna tovarna in Kreativni park Drava – KPD). Delavnica je bila izvedena na pobudo in v sodelovanju z Mestno občino Maribor v okviru evropskega raziskovalnega projekta RIS4DANU –

Sodelujoči, podjetniški in inovativni akterji iz gospodarstva in znanosti, ter predstavniki civilne družbe na lokalni in regionalni ravni, so v okviru interaktivne delavnice lahko prispevali svoje ideje glede oživitve omenjenih degradiranih območij in pomagali oblikovati prihodnjo uporabo dveh pomembnih območij v Mestni občini Maribor.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:18

Kdaj bo končno obnovljena državna cesta v Malečniku?

Na zadnji seji Mestnega sveta je mestni svetnik iz vrst Nove Slovenije Zdravko Luketič podal vprašanje v zvezi z državno cesto v Malečniku. Gre...

Več podobnih novic

Skip to content