Protipoplavni nasip na resni preizkušnji

V občini Duplek so po katastrofalnih poplavah v letu 2012 prišli do protipoplavnega nasipa. Slednji je v nedavnih neurjih več kot učinkovito opravil svojo vlogo. Glede na visoko količino padavin je bil nasip na resni preizkušnji.

V primeru, da protipoplavnega nasipa ne bi imeli, bi bila škoda bistveno večja, saj bi bile ogrožene tudi stanovanjske hiše. V tem primeru pa se je škoda pojavila predvsem na kmetijskih in rekreacijskih površinah.

Med tistimi, ki čutijo največ posledic so ponudniki rekreacijskih vsebin v Wake Parku Dooplek. Gre za center, ki je namenjen deskanju in smučanju na vodi, ponuja tudi številne vsebine za mlajšo generacijo. Ob tem pa je popularna točka za kolesarjenje in ribolov.

Po besedah župana Mitje Horvata jim je največ težav povzročala prav visoka gladina vode v gramoznici, zato so bili prisiljeni v izvedbo interventnih ukrepov.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:02:16

Vnovič brez kompromisa

Med predlaganimi ukrepi interventnega zakona v zdravstvu, ki se nanašajo na delodajalce, je vključeno podaljšanje obdobja, v katerem delodajalec nosi stroške nadomestila za čas...

Več podobnih novic

Skip to content