Ruški svetniki so proračun potrdili v prvem branju

Ruški svetniki so se včeraj vnovič sestali na redni seji občinskega sveta in v ponovnem poskusu potrjevali predlog proračuna v prvem branju. Devet občinskih svetnikov je proračun potrdilo, osem svetnikov predloga ni podprlo, svetnica z vrst SD Bojana Muršič pa je bila vzdržana.

Popravljen predlog proračuna za leto 2023 v prvi obravnavi predvideva skoraj 10.430.000 evrov prihodkov in 10.556.000 evrov odhodkov. Za investicije je predvidenih 4.338.069,53 evrov, kar obsega 41,10 odstotkov vrednosti proračuna.

Že na prvi obravnavi predloga proračuna so opozicijski svetniki podali svoja stališča,  predloge in pripombe, ki so bile v popravljenem predlogu proračuna tudi upoštevane. A kljub temu so v grobi maratonski debati vztrajali pri tem, da proračun ni v skladu z njihovimi pričakovanji. Dokler nekaterim svetnikom ni prekipelo.

Tako so obljube iz konstitutivne seje o medsebojnem sodelovanju za napredek občine Ruše, najbrž že pozabljene.

Po dve urni debati so proračun potrdili in tako omogočili javno razpravo o predlogu proračuna Občine Ruše za leto 2023, ki traja od 14. marca do 15. aprila.

V drugem delu seje so ruški svetniki soglasno potrdili Letni program športa v občini Ruše, ki za sofinanciranje programov športa predvideva nekaj več kot 966.000 evrov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content