Proračun Občine Ruše v drugem poskusu uspešno skozi prvo obravnavo

Predlog proračuna Občine Ruše za letos, ki na seji februarja ni prejel zadostne podpore občinskega sveta, je ekipa županje Urške Repolusk nekoliko popravila. Popravljeni predlog so občinski svetniki na seji ta teden potrdili v prvi obravnavi z devetimi glasovi za in osmimi proti.

Koliko znaša popravljena verzija proračuna za leto 2023?

Popravljeni predlog proračuna za leto 2023 je v prvi obravnavi predvidel 10,4 milijona evrov prihodkov in 10,6 milijona evrov odhodkov. Zadolževanje je predvideno v višini 1,2 milijona evrov. Za investicije je predvidenih 4,3 milijona, kar obsega 41 odstotkov vrednosti proračuna, so sporočili z občine.

“V proračunu ostajajo največji investicijski projekti, to je energetska sanacija šestih javnih stavb v višini 3,3 milijona evrov, 830.000 evrov namenjamo za ravnanje z odpadnimi vodami, 630.000 evrov za ceste in cestno infrastrukturo, veliko je socialnih programov, zato menim, da je proračun zrel, da ga damo v javno razpravo,” je na seji občinskega sveta povedala županja.

Med spremembami, ki so jih vnesli v predlog proračuna, je zmanjšanje sredstev za informiranje, ki se bodo namesto tega namenile mladinskim programom v izvedbi javnega zavoda Rast. Iz načrta razvojnih programov za leto 2024 so izločili načrtovani gostinsko servisni objekt na Arehu v vrednosti 150.000 evrov, iz predloga letnega načrta ravnanja s stvarnim premoženjem za leto 2023 pa so izločili načrtovano prodajo stanovanj, ki je zmotila občinske svetnike.

Občinski svet je potrdil tudi sklep, da se predlog proračuna Občine Ruše za leto 2023 da v javno razpravo. Ta bo potekala do 15. aprila.

Občinski svetniki so potrdili tudi letni program športa. Za leto 2023 so predvidena sredstva za sofinanciranje programov športa v skupni višini nekaj manj kot milijon evrov.

Letos ni predvidenih večjih investicij v športne objekte in infrastrukturo. Po navedbah občine so sredstva zagotovljena le za investicijsko in tekoče vzdrževanje ter za izdelavo projektne dokumentacije za izgradnjo večnamenskega športnega objekta na nogometnem stadionu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content