spot_img

Prihaja film o slovenski superjunakinji

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Celovečerni dokumentarni film Stena – Vzpon do zlata (The Wall – Climb for Gold), ki pripoveduje zgodbo o štirih vrhunskih tekmovalkah, med njimi tudi o prvi olimpijski prvakinji športnega plezanja Janji Garnbret, na poti do olimpijskih iger v Tokiu, bo svetovnemu občinstvu od 18. januarja dalje dostopen na vseh večjih pretočnih platformah.

V Sloveniji si bo možno film sprva ogledati na Apple TV, v prihajajočih mesecih pa tudi pri drugih ponudnikih pretočnih vsebin, so sporočili ustvarjalci celovečerca.

Devetdesetminutni dokumentarni film spremlja štiri mlade športne plezalke, ki se skozi kvalifikacijske tekme borijo za preboj na olimpijske igre.

Biografsko popotovanje vključuje psihične in fizične borbe deklet, ki se kažejo skozi priprave, naporne treninge in tekmovanja, v intimnem portretu plezalk pa ne manjka prikazov odrekanja, sanjarjenja ter čustvenih pretresov ob razglašeni pandemiji in enoletni preložitvi olimpijskih iger. Dokumentarec nazorno prikaže osupljiv in navdihujoč vsakdan olimpijcev ter surovo razkriva, kaj pomeni biti športnik in nenazadnje, kaj pomeni biti človek, sporočajo ustvarjali filma.

Poleg dobitnice zlate olimpijske medalje, Slovenke Janje Garnbret, so v filmu prikazane zgodbe še treh tekmovalk, ki so se prav tako kot Garnbretova prvič podale na olimpijske igre. To so Američanka Brooke Raboutou, Japonka Miho Nonaka in Angležinja Shauna Coxsey.

Dokumentarni film je režiral Nick Hardie, ustvarili pa sta ga medijska družba Windfall Films in podjetje Premiere Digital ob podpori znamke outdoor opreme adidas Terrex.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img