Predsednik in član uprave MLM odstopila, družba v negotovosti

Davor Šenija, predsednik uprave, ter član uprave Samo Iršič sta danes presenetljivo odstopila s svojih položajev v podjetju MLM, neuradno poroča STA. Razlogi za njuno odločitev niso bili javno objavljeni. Nadzorni svet, ki ga vodi Saša Vergan Klabjan, naj bi že bil seznanjen s to informacijo. Ta nenaden odstop vnese novo stopnjo negotovosti v prihodnost mariborskega podjetja.

V skladu s pogodbo o zaposlitvi naj bi bilo predvideno štirimesečno odpovedno obdobje za oba odstopajoča člana uprave. Več podrobnosti o tej situaciji naj bi bilo znanih, ko se nadzorniki sestanejo s preostalimi člani uprave.

Podjetje MLM, ki je v 100-odstotni lasti Slovenskega državnega holdinga (SDH) po pripojitvi Družbe za upravljanje terjatev bank, se že dlje časa sooča s težavami. Kljub več kot desetletju intenzivnega finančnega in poslovnega prestrukturiranja ter naporov za ohranitev poslovanja je podjetje v izjemno zahtevnem poslovnem in finančnem položaju.

SDH in država sta izčrpala vse razpoložljive ukrepe za morebitno nadaljnjo finančno podporo družbi zaradi evropskih pravil o državnih pomočeh. Kljub številnim poskusom poiskati strateškega partnerja za rešitev finančnih težav podjetja so bili ti poskusi večinoma neuspešni. Investitorji so bodisi izgubili zanimanje bodisi so odstopili po skrbnem pregledu družbe, ali pa so pričakovali dodatno finančno injekcijo s strani države.

Novembra preteklega leta je SDH začel nov poskus prodati podjetje. Rok za oddajo nezavezujočih ponudb je potekel v začetku lanskega decembra, vendar se zdi, da tudi tokratni poskus ne bo uspešen. Brez novega lastnika bi lahko podjetje MLM kmalu šlo v stečaj.

S temi odstopi in negotovostjo glede prihodnosti podjetja se postavlja vprašanje, kakšna bo usoda MLM in kakšne posledice bo to imelo za zaposlene ter širšo gospodarsko situacijo v Mariboru in Sloveniji.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content