spot_img

Posestvo Sončni raj ponovno odpira svoja vrata z novo ponudbo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Fontana vin, ki so jo pred dvema letoma postavili na posestvu Sončni raj v Vodolah pri Mariboru, je te dni ponovno odprla svoje pipice, prek katerih ponuja vina lokalnih vinarjev. Ob tem so na posestvu postavili še počitniške hišice in postajališče za avtodome, v prihodnje pa načrtujejo še naravni bazen.

Zgodba se nadgrajuje že od leta 2015

Lastnika posestva Petra in Bogdan Mak sta začela graditi ponudbo ob Mariborski vinski cesti leta 2015, najprej z nasadi industrijske konoplje in zelišč, nato z gostinsko in turistično ponudbo. Med drugim sta postavila Medeni park z učnim čebelnjakom, kjer lahko obiskovalec skozi VR očala doživi let čebele, šotore na drevesih in jeklenico z enega hriba na drugega.

Letos sta nadgradila ponudbo s počitniškimi hišicami oz. gnezdi, saj sta ta del posestva poimenovala Nesting Resort. “Tako želimo ljudem ponuditi res pristen stik z naravo,” je povedal Bogdan Mak.

Pred dnevi je odprla vrata fontana vin, ki ponuja vina lokalnih pridelovalcev. Čeprav je njena postavitev pred dvema letoma sovpadala z začetkom epidemije covida-19 in posledičnimi omejitvami gostinskega poslovanja, Mak meni, da so jo tako obiskovalci kot vinarji dobro sprejeli.

“Gostili smo večinoma Slovence, nekaj tudi tujcev. Z iztekom koronskega obdobja pričakujemo tudi več tujih obiskovalcev. Prednost te fontane je namreč to, da jim lahko ponudimo različnost in tako pokažemo pestrost našega okolja, po drugi strani pa s tem lahko tudi vsak najde nekaj za svoj okus,” je povedal.

Vsako leto ponudijo nova vina

“Želja je, da vsaj polovico vinarjev ohranjamo skozi vsa leta, ostale pa menjujemo. Dogovor je, da tudi vinarji ne dajejo na fontano vedno enakih vin, ampak da tudi oni predstavijo vso svojo ponudbo,” je pojasnil. Po novem je na fontani možna tudi ponudba hrane, saj so postavili “leteči bar”, s katerim dostavljajo hrano iz bližnje kuhinje.

V prihodnje načrtujejo poleg počitniških hišic še naravni bazen, še vedno pa ostajajo tudi pri ekološki pridelavi industrijske konoplje in izdelkov iz nje. “Letos začenjamo s povsem novim principom gojenja,” je pojasnil Mak.

Za prihodnost se ne boji. “Verjamem, da smo kraju dali dodano vrednost. Mariborska vinska cesta kaže potencial in s takšnimi projekti lahko krepimo zavedanje vinarjev, da so s skupnim nastopom možne spremembe. Če nastopamo skupaj, smo bolj prepoznavni na trgu in lahko privabimo tiste kupce, ki cenijo našo ponudbo oziroma storitev,” je povedal.

Po njegovih ocenah ni potrebno veliko. “Gostje iščejo ravno to, kar Slovenija ima. To so zelene površine, narava, mir. Za nas je to sicer samoumevno, a tudi mi se moramo naučiti ceniti to, kar imamo,” je še povedal Mak.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Pošta Slovenije dviguje cene

Pošta Slovenije je s 1. avgustom spremenila cene poštnih storitev. Cena pošiljanja standardnega pisma v notranjem poštnem prometu je...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img