Pomanjkanje sredstev bo zaustavilo investicije v letu 2024

V zadnjih mesecih so se v Mariboru pojavili ostri očitki mestnih svetnikov do župana Saše Arsenoviča in njegovega preambicioznega investicijskega cikla. Kritike se osredotočajo na trditve, da naraščajoče število investicij sedaj hromi osnovno delovanje celotnega mesta. Danes so se denimo znova oglasili mariborski kulturniki, ki opozarjajo na kalvarijo z drastičnimi rezi v javna sredstva za delovanje kulture.

Župan Arsenovič je v svojem odzivu poudaril na dolgoročne koristi in razvojne potenciale velikih projektov ter trdi, da so ti nujni za dvig ugleda in gospodarske rasti mesta. Obenem pa je največja problematika Maribora še vedno izrazito podfinanciranje obveznih nalog s strani države.

Maribor se torej ponovno sooča z obdobjem negotovosti. Pred mestno upravo pa je izredno zahtevna naloga usklajevanja finančnih omejitev s potrebami in pričakovanji občanov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content