Policisti izsledili osumljenca petih ropov

Mariborski kriminalisti so izsledili 44-letnega slovenskega državljana brez prijavljenega stalnega prebivališča, ki naj bi stal za najmanj petimi ropi prodajaln v Mariboru v preteklih treh mesecih. Osumljen je, da je ob grožnjah s pištolo odnesel denar iz dveh trafik, manjših trgovin z živili in celo lekarne.

Med hišno preiskavo so policisti in kriminalisti našli pištolo, ki naj bi jo osumljeni uporabljal med izvrševanjem ropov. Gre za zračno pištolo, ki je imitacija pravega orožja. Zasegli so tudi oblačila, obutev in ostale domnevne pripomočke pri izvrševanju kaznivih dejanj, med drugim za zakrivanje obraza.

Osumljeni je bil v preteklosti že večkrat obravnavan za kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete, v letu 2016 je bil za to tudi že pravnomočno obsojen.

Na območju Policijske uprave Maribor so sicer v letu 2022 obravnavali 15 tovrstnih kaznivih dejanj. Leto prej pa 31.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Zaradi avgustovskih poplav 173 občin prijavilo za več kot 2,7 milijarde evrov škode

Občine so zaradi avgustovskih poplav prek aplikacije Ajda s skupno več kot 23.500 obrazci prijavile za več kot 2,7 milijarde evrov škode. Podatke je...

Več podobnih novic

Skip to content