spot_img

Podnebni in prometni izzivi občine

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Benedikt je z 12 okoliškimi občinami prejšnji teden pristopila k slavnostnemu podpisu sodelovanja na področju energetskih sprememb. Župan Milan Repič poudarja, da so v Benediktu novih energetskim izzivom že posvečali nekaj pozornosti. V prihodnje pa bodo to le še nadgrajevali.

V prihodnje se nadejajo izpeljati še več tovrstnih projektov. Eden izmed poglavitnih, a za zdaj še neizkoriščenih potencialov je vrtina termalne vode, katera bi predstavljala ključen gradnik za vzpostavitev večjega termalnega kopališča.

Benediška občina pa se tako kot vsi ostali deležniki sooča z enormnimi podražitvami gradbenih materialov, kar je že in še bo imelo bistvene posledice na izpeljavo določenih investicij.

Osrednji infrastrukturni projekt , rekonstrukcija regionalna cesta Lenart – Benedikt sicer poteka po planu. Z današnjim dnem  15.6.2022 je ponovno odprta za ves promet. Prioriteta občine na področju cestnega omrežja pa bo v prihodnje  dobra prometna povezava celotnega območja občine z občinskim središčem Benedikt in sosednjimi občinami ter urejanje in posodabljanje tistih delov omrežja, kjer prometna dejavnost povzroča navzkrižja z ostalimi dejavnostmi v prostoru in vpliva na poslabšanje kvalitete bivanja.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img