Pobrežje s prvo Mbajk postajo

Nova postaja Mbajka na Pobreški cesti je hkrati prva postaja v območju Mestne četrti Pobrežje, kar bo prispevalo k večji dostopnosti sistema kolesarjenja v celotnem mestu.

Sistem MBajk zdaj šteje že 27 postaj, pri čemer načrtujejo še dodatni dve postaji na prenovljenem nabrežju reke Drave na Lentu. To bo dodatno razširilo možnosti izposoje koles in olajšalo premikanje po mestu tudi tistim, ki se radi sprehajajo ob reki.

Od uvedbe sistema MBajk je bilo že izposojenih več kot milijon koles, kar kaže na uspeh in priljubljenost sistema med prebivalci Maribora. Uporabniki so sistem sprejeli z odprtimi rokami, saj predstavlja enostaven, okolju prijazen način prevoza po mestu.

Mestna občina Maribor nadaljuje z investicijami v infrastrukturo, ki spodbuja trajnostno mobilnost, ter tako krepi položaj Maribora kot modernega, okolju prijaznega mesta.

1 komentar

  1. Od uvedbe sistema MBajk je bilo že izposojenih več kot milijon koles, kar kaže na uspeh in priljubljenost sistema med prebivalci Maribora,
    ter na veliko kršitev cestno prometnih predpisov !

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content