V času, ko se obnova dravskega nabrežja in priprave na Festival Lent odvijajo polno paro, se obetajo velike spremembe, ki bodo zaznamovale festivalsko dogajanje. Nostalgičen in spektakularen preobrat bo zaznamoval leto 2024, saj se na odre Festivala Lent vrača legendarna glasbena skupina Plavi orkestar.

Sprehodimo se nazaj v leto 2018, ko se je občinstvo Festivala Lent zadnjič poslovilo od Plavega orkestra, ki je na enem izmed svojih zadnjih koncertov v Sloveniji pustil nepozabno sled. Globoko so zarezali v srca ljubiteljev glasbe in zaznamovali generacije s svojimi globalnimi uspešnicami. Ko je skupina napovedala konec svoje kariere, je to sprožilo medijski vihar.

Dolgoletni poskusi različnih promotorjev, da bi skupino ponovno pripeljali na odre, so končno obrodili sadove. Festival Lent se ponaša z ekskluzivnim povratkom Plavega orkestra na Glavni oder, kjer se bo 27. junija odvijal spektakularen koncert. Občinstvo bo razvajano s set listo, polno legendarnih skladb, med njimi Suada, Od rodjendana do rodjendana, Bolje biti pijan nego star, Kaja, Sava tiho teče in Zelene su bile oči te.

Obeta se tudi nekaj presenečenj in nepričakovanih skladb iz bogatega arzenala uspešnic. Posebna poslastica za oboževalce bo premiera nove pesmi, ki napoveduje vrnitev skupine ne le na odre, temveč tudi na playliste poslušalcev.

Frontman Saša Lošić – Loša je delil navdušenje ob vrnitvi: »Veselimo se poletne vrnitve na odre. Vedno je vznemirljivo iti v mesta, kjer že dolgo nismo igrali, še posebej na Festival Lent in v Maribor, na katerega imamo lepe spomine in kjer pravzaprav začenjamo svojo »vrnitev v prihodnost«.«

Pričakovati je vrhunsko produkcijo in dovršeno scenografijo, ki bosta pospremili koncertni spektakel. Dogodek ne predstavlja le glasbene vrnitve, temveč obljublja nepozabno festivalsko doživetje in novo poglavje v zgodbi ene najuspešnejših glasbenih skupin tukajšnjih časov.

Prodaja vstopnic za koncert se začne v četrtek, 22. februarja, ob 10.00. Več informacij o nakupu vstopnic je na voljo na spletni strani Narodnega doma. Pripravite se na nepozaben žur v najboljši lentovski maniri, ki bo zapisan v festivalsko zgodovino in ustvaril novo, vznemirljivo poglavje v glasbeni zgodbi Plavega orkestra.