Otvoritev prenovljenega Pomurskega laboratorija

Na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru je bil v sodelovanju s Pomursko gospodarsko zbornico in pomurskimi gospodarstveniki uspešno izveden projekt prenove in nadgradnje Pomurskega laboratorija.

Ta projekt je presečišče med Laboratorijem za procesno inženirstvo ter računalniško dinamiko tekočin ter Laboratorijem za termodinamiko in okoljsko inženirstvo, ki delujeta pod okriljem Katedre za energetsko, procesno in okoljsko inženirstvo.

Prenovljeni laboratorij predstavlja pomemben mejnik, saj omogoča nadaljevanje dosedanjega uspešnega raziskovalnega sodelovanja s slovenskimi farmacevtskimi podjetji.

Poleg tega bo laboratorij prispeval k dodatni motivaciji raziskovalcev in študentov, da bodo s svojimi znanji pomembno prispevali k razvoju in napredku širše regije Pomurja ter Slovenije kot celote.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content