spot_img

Od spalnega naselja do vodilne vloge Ravnega polja

V zadnjem tednu

Kidričevo je ena izmed občin Ravnega polja, ki je v zadnjih štirih letih naredila največji investicijski preboj. Kljub številnim težavam na področju gradbeništva, od draginje gradbenih materialov do pomanjkanja delovnega kadra, pa težave sproti tudi rešujejo.

Kidričevo je bilo po temačnem obdobju druge svetovne vojne t.i. spalno naselje, kjer so namestili delavce največje tovarne aluminija Talum. Po letu 2010 pa je vse bolj začelo postajati upravno, politično in strateško središče Ravnega polja. Kako jim je to uspelo?

Letos so izredno pohiteli tudi s sprejemanjem proračuna, ki se po navadi sprejema konec koledarskega leta. Proračun 2023 predvideva devet milijonov evrov prihodkov, največ investicijskega denarja pa bo namenjenega za osnovno infrastrukturo. Najbolj pomemben projekt tega področja bo zmanjševanje poplavne ogroženosti Dravinje s Polskavo, za kar država namenja 18,3 milijona, Evrropska unija pa 7,1 milijona evrov.

V obdobju prejšnje vlade pod vodstvom Janeza Janše je občina Kidričevo pridobila veliko državnih in evropskih sredstev. Občino je ob začetku projekta Cirkovce Pince obiskal tako nekdanji slovenski premier kot predsednik Madžarske Viktor Orban. Za tako majhen kraj je to izrednega pomena, zato upajo da bo posluh za njihove načrte imela tudi nova vlada Roberta Goloba.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel