Očitki o politikanstvu pri imenovanju nadzornih svetov holdinga

Svetniške skupine v Mariboru županu Saši Arsenoviču očitajo politizacijo imenovanja nadzornih svetov občinskih podjetij. Trdijo, da župan želi v nadzorne svete nastaviti “svoje ljudi” in ne upošteva predlogov mestnega sveta.

V stranki mladih Zeleni Evrope županu zamerijo predvsem dejstva o neekonomičnem modelu delovanja. Kaj konkretno imajo v mislih?

Župan Arsenovič se na očitke ne odziva in vztraja, da je pri imenovanju članov nadzornih svetov deloval v skladu z zakonom. Trdi, da je izbral strokovno usposobljene ljudi, ki bodo delali v dobrobit občine. Pa je temu res tako?

Mestni svetniki so se na zadnji seji sestali s predstavniki nadzornih svetov občinskih podjetij in izrazili zaskrbljenost nad politizacijo teh organov. Zahtevali so, da se v nadzorne svete imenujejo strokovno usposobljeni ljudje, ki niso pod vplivom župana.

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content