spot_img

Obnova stare šole v Vošnjakovi bo kmalu končana

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Obnova stare šole v Vošnjakovi ulici v Slovenski Bistrici naj bi bila končana že januarja letos, a se je dokončanje zamaknilo za dva meseca, ker je bilo treba nepredvideno sanirati vlažne temelje. A so dela zdaj že v zaključni fazi, so nam potrdili na Občini Slovenska Bistrica.

Kakšna je bila namembnost skozi zgodovino?

Stara šola v Vošnjakovi ulici v Slovenski Bistrici, izgrajena leta 1908, je zadnja leta je samevala in propadala, zato se je občina Slovenska Bistrica pred letom dni lotila njene obnove. Denar za obnovo je pridobila s prodajo zemljišč v industrijski coni. Obnovo izvaja podjetje SGP Kograd Igem iz Dravograda, ki je bilo izbrano na javnem razpisu kot najugodnejši ponudnik. »Dobrih milijon 600 tisoč evrov vredna obnovitvena dela so zdaj v zaključni fazi. Dela so se podaljšala za približno dva meseca, saj je bilo treba na začetku obnove odpraviti vlago v temeljih,« pojasnjuje direktor bistriške občinske uprave Branko Žnidar.

Nove prostore, ki obsegajo okoli 1.300 m2, bo občina oddala v najem bistriški upravni enoti in še nekaterim drugim državnim institucijam. »Prav zdaj že usklajujemo najemno pogodbo z upravno enoto. Selitev v nove prostore, ki so rekonstruirani temeljito in v skladu z vsemi smernicami spomeniškega varstva, je predvidena sredi letošnjega leta.«

Ob koncu del se bo uredila tudi okolica. Obnovljena šola bo skupaj z občinsko stavbo tvorila novo nastalo upravno središče občine.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Pošta Slovenije dviguje cene

Pošta Slovenije je s 1. avgustom spremenila cene poštnih storitev. Cena pošiljanja standardnega pisma v notranjem poštnem prometu je...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img