spot_img

Občina Ruše pridobila nepovratna sredstva za nadgradnjo zdravstvene postaje

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Ruše je uspešno kandidirala na razpisu Ministrstva za zdravje in sicer za Sofinanciranje investicij na primarni ravni zdravstvenega varstva za letošnje in prihodnje leto. Gre za projekt nadgradnje in dozidave Zdravstvene postaje Ruše, v kateri že več let primanjkuje prostora za izvajanje vseh zdravstvenih programov. Celotna investicija je ocenjena na 1.584.000 evrov, ministrstvo bo sofinanciralo 40% celotne vrednosti. 

V občini Ruše že nekaj let zaznavajo, da v Zdravstveni postaji Ruše primanjkuje prostora. V prostorski stiski so prav vsi zdravstveni programi. Zato so v letu 2021 intenzivno pristopili k pripravi projektne dokumentacije, pridobili gradbeno dovoljenje in sedaj tudi uspešno kandidirali na razpis Ministrstva za zdravje in sicer za Sofinanciranje investicij na primarni ravni zdravstvenega varstva za leti 2022 in 2023.

Celotna investicija je ocenjena na 1.584.000 evrov, od katerih bo Ministrstvo za zdravje sofinanciralo 564.400 evrov. Ministrstvo za zdravje je namreč 5. maja 2022 na svoji spletni strani objavilo obvestilo, da je končana obravnava novega paketa 5. vlog, na podlagi katerih so sprejeti sklepi o določitvi višine sredstev za sofinanciranje investicij na primarni ravni zdravstvenega varstva v Republiki Sloveniji za leti 2022 in 2023.

Takoj po sprejemu rebalansa proračuna bo občina pristopila k izvedbi javnega naročila za izbiro izvajalca. Zaključek same investicije je predviden v začetku leta 2023.

Z deležem sredstev občine in sofinanciranje Ministrstva za zdravje bodo tako lahko nadgradili in dozidali Zdravstveno postajo Ruše. Tako bodo lahko izgradili in opremili prostore za izvajanje zdravstvenih programov.

Takšnih in podobnih razpisov na Ministrstvu za zdravje v preteklih letih ni bilo prav veliko in tudi za prihodnje se ne ve kdaj bodo sofinancerska sredstva ponovno na voljo. Občina Ruše je tokrat prejela sofinanciranje investicije v višini 40% odstotkov, kar je precej več kot delež teh sredstev, ki so ga prejele ostale občine, ki so kandidirale na razpisu.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Pošta Slovenije dviguje cene

Pošta Slovenije je s 1. avgustom spremenila cene poštnih storitev. Cena pošiljanja standardnega pisma v notranjem poštnem prometu je...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img