spot_img

Poleg prenovljene Dvorani Tabor bo vzpostavljena tudi pokrita ogrevana atletska steza

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mestna občina Maribor se pospešeno pripravlja na organizacijo Olimpijskega festivala evropske mladine (Ofem), ki ga bo gostila julija prihodnje leto. Obnova Dvorane Tabor gre h koncu, pokrito atletsko ogrevalno stezo pa bodo po trenutnih napovedih zgradili na severni strani atletskega stadiona, kjer je sedaj tribuna za gledalce.

Kakšna je finančna konstrukcija projekta?

“Za ogrevalno atletsko stezo je v izvedbi projektiranje prve faze izgradnje in nakup zasebne parcele ob atletskem stadionu, ki je potrebna za izgradnjo steze,” so povedali na občini. Tribuna za gledalce na atletskem stadionu bo rekonstruirana, finančna konstrukcija izvedbe pa še ni dokončno sestavljena.

Za potrebe Ofema, ko v Mariboru pričakujejo več kot 3000 mladih športnikov in njihovih spremljevalcev, imajo v načrtu še obnovo teniških igrišč in izgradnjo nogometne tribune na Taboru. Langerjevo vilo pri stadionu Ljudski vrt nameravajo obnoviti za protokolarne potrebe tekmovanja.

Pri teniških igriščih nameravajo postaviti montažno dvorano

“Za postavitev montažne dvorane je bil prvi javni razpis za izbor izvajalca gradbeno-obrtniških del neuspešen, saj se na razpis ni pojavil noben ponudnik. Trenutno je v teku potrjevanje razpisne dokumentacije za izvedbo ponovnega razpisa za izbor izvajalca teh del,” so pojasnili na občini.

Že zaključeni večji investiciji sta obnovi stadiona Ljudski vrt in kopališča Pristan, ki bosta tudi del prizorišč tekmovanja Ofem. Pri obnovi Dvorane Tabor pa zaradi podaljšanja dobavnih rokov dobaviteljev materialov in opreme predvidevajo, da se bodo dela zaključila do konca maja letos.

Obnova Dvorane Tabor naj bi bila zaključena do maja letos.

Ofem je dogodek, namenjen mladim športnikom med 14. in 18. letom starosti. V Mariboru bo potekal od 23. do 29. julija 2023. Tekmovalci se bodo pomerili v športni gimnastiki, atletiki, košarki, kolesarstvu, rokometu, judu, plavanju, tenisu, odbojki, rolkanju in sprintu na mirnih vodah, prvič pa bo organiziran tudi nogometni turnir za dekleta.

Slovenija je Ofem gostila že leta 2003 na Bledu, a v zimski izvedbi, tokrat pa bo prvič prizorišče poletne izvedbe.

Koordinacijska komisija ob minulem obisku Maribora zadovoljna s pripravami 

Štiričlanska mednarodna koordinacijska komisija Evropskih olimpijskih komitejev se je te dni mudila v Mariboru, kjer so z mariborskimi organizatorji pregledali prizorišča in namestitve.

Koordinacijska komisija se je tokrat prvič mudila v Mariboru v takšni zasedbi, z obiskom in pripravami OFEM 2023 so bili zadovoljni in prepričani, da je Maribor na dobri poti glede priprav na izvedbo festivala v prihodnjem letu.

Komisijo so sestavljali: Guro Lium, vodja projekta, Olimpijski komite Norveške, Peter Brüll, športni direktor Evropskih olimpijskih komitejev, Damir Stajner, izvršni direktor, Olimpijski komite Srbije in Allesio Palombi, vodja financ za področješporta, Olimpijski komite Italije.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img