Nova dvorana za razvoj športnega turizma

0
334

V občini Ormož so že v minulem mandatu začeli razvijati turizem. Destinacija Jeruzalem Slovenija je prejela pomembno potrditev za dobro delo. Na slavnostni prireditvi v Atenah ji je pripadlo priznanje, da je med 100 najboljšimi zelenimi destinacijskimi zgodbami na svetu. A problem imajo z namestitvami.

V Ormožu so se odločili tržiti svoje športne dvorane, seveda tiste večje, ki so primerne za resne športne ekipe, predvsem rokometne. Tako so športnikom na voljo dve največji dvorani na Hardeku in v Veliki Nedelji, a prostora zmanjkuje za domače rekreativce, zato so se odločili za gradnjo nove dvorane.

Ker vodstvo občine vidi velik potencial v razvoju športnega turizma v občini, bi bilo treba zagotoviti ustrezno športno infrastrukturo – večnamenski športno-izobraževalni center.

Zanimanje so že pokazali nekateri rokometni klubi in ekipe, ki zaradi prezasedenosti hardeške dvorane z urami športne vzgoje tamkajšnjih osnovnošolcev in gimnazijcev, kakor tudi domačih klubov in društev, težko dobijo termin.

Hkrati nameravajo vzpostaviti nove turistične zanimivosti tudi s pomočjo milijon evrov sofinancerskega denarja za obnovo ormoškega gradu. Od razgleda z grajskega stolpa do sodobnih načinov muzejske interpretacije, kot je doživetje virtualne resničnosti.

Projekt predvideva tudi razvoj novih turističnih zanimivosti, kot so doživetje virtualne resničnosti, nabava tiskarskega stroja za izdelavo odtisa spominske razglednice, postaviti nameravajo interaktivno vinogradniško-vinarsko razstavo.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here