Nea se obiraj, hitro participiraj

V občini Ruše so objavili nov razpis za zbiranje predlogov za participativni proračun. Slednji ponuja priložnost, da občani oblikujejo predloge, ki jim bodo olajšali ali olepšali bivanje v občini in naposled o njih tudi glasujejo.

V občinskem proračunu za leto 2024 bo za izvedbo izglasovanih projektov namenjenih 40.000 evrov. Sredstva so enakomerno razdeljena po krajevnih odborih, saj se le tako zagotovi enakomerni razvoj vseh delov občine ter vključenost vseh in vsakogar.

Podajanje predlogov in glasovanje bo potekalo po Krajevnih odborih: Bistrica ob Dravi, Bezena, Ruše in Smolnik-Fala. V proračunu za leto 2024 bo vsakemu krajevnemu odboru pripadalo po 10.000 evrov, za financiranje enega ali več projektov.

Z glasovanjem bodo občani odločali, kateri projekti bodo uvrščeni v občinski proračun in nato tudi izvedeni. Projekte na območju posameznih krajevnih odborov predlagajo in zanje glasujejo samo prebivalke in prebivalci tega območja.

Predlog projekta lahko na predpisanem obrazcu poda vsakdo s stalnim prebivališčem v Občini Ruše, ki je ob oddaji predloga dopolnil 15 let. Rok za oddajo predlogov projektov je petek, 15. december 2023 do polnoči na e-naslov: obcina@ruse.si ali priporočeno po pošti na naslov Občina Ruše, Trg vstaje 11, 2342 Ruše ali do 14.00 ure, osebno na sedežu občine.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content