Navkljub preklicu soglasij delo poteka brez večjih posebnosti

Po več tednih od začetka zdravniške stavke marca, se začne izvajati preklic soglasij zdravnikov za nadurno delo. Kljub temu v zdravstvenem domu Ptuj ne pričakujejo večjih težav.

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana je prvotno umaknilo soglasja 416 zdravnikov, medtem ko je bilo v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor umaknjenih soglasij 240 zdravnikov. Na Ptuju je od 47 zdravnikov s soglasjem za nadurno delo, zahtevala preklic polovica. Ob izteku 30-dnevnega obdobja bi lahko bila ogrožena 24-urna nujna zdravstvena pomoč na nekaterih področjih, prav tako bi se otežila obravnava pri specialistih.

Dodatno skrb vzbuja napoved preklica soglasij za delo pri drugih delodajalcih, kar bi lahko v primeru ptujske bolnišnice in mariborskega zdravstvenega doma resno ogrozilo zdravstveno oskrbo. Nadurno delo bi prav tako negativno vplivalo na delovanje ambulante za neopredeljene na Ptuju, ki je sicer ni potrebovalo veliko, saj imajo dovolj družinskih zdravnikov in pediatrov.

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content