Napoveduje se pester program Festivala Vinarium

Festival Vinarium bo obudil poznopoletno dogajanje z dvema osrednjima prireditvama Bogračfestom in Lendavsko trgatvijo ter kulturno-kulinaričnimi dogodki, ki med 24. avgustom in 2. septembrom vabijo na festivalsko doživetje Lendave.

Bogračfest, ki velja za eno največjih kulinaričnih prireditev v Sloveniji, se tradicionalno odvija zadnjo avgustovsko soboto, 26. 8. 2023, na Glavni ulici v Lendavi. Prijave ekip, ki se lahko potegujejo za naziv mojstra bograča, pa so že odprte.

Dan po Bogračfestu bo za tiste bolj aktivne, ki bodo tekli po 244 stopnicah stolpa v sklopu Teka Vinarium, ki se po nekaj letih premora vrača na prizorišče. Za tedensko dogajanje bodo poskrbeli etno večeri s kulturo in kulinariko na letnem odru.

Za sklepni del festivala bo poskrbela etnološko-kulinarična prireditev Lendavska trgatev 2. septembra s tradicionalno povorko skozi staro mestno jedro.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content