Najkrajša seja tega mandata o prodaji nepremičnin

Včeraj so se ptujski svetniki sestali na eni najkrajših sej v tem mandatu. Večina od desetih točk dnevnega reda je bila posvečena prodaji nepremičnin, kar je ponovno sprožilo polemiko, kot se je že večkrat zgodilo v zadnjem obdobju.

Ptujska občina ima v svojem premoženju obsežno nepremičninsko portfeljo, vendar ga v zadnjih dveh desetletjih ni učinkovito upravljala. Županja Nuška Gajšek je pojasnila, da občina nepremičnine prodaja v skladu s cenilnimi poročili. V primeru manjših zemljišč ali zemljišč, ki dopolnjujejo celoto, pa se ravna po primerljivih cenah.

Svetnik Franjo Rozman iz stranke SDS je odgovoril Čušu, opozarjajoč na nedavno in nekaterim sporno prodajo nogometnega igrišča Društva za telesno vzgojo Partizan, katerega predsednik je Ivan Čuš, stric omenjenega mestnega svetnika, zasebnemu podjetju. Rozman je poudaril, da je Ptuj letos izgubil nepremičnino, namenjeno športu, kot posledico omenjene zgodbe.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:02:16

Vnovič brez kompromisa

Med predlaganimi ukrepi interventnega zakona v zdravstvu, ki se nanašajo na delodajalce, je vključeno podaljšanje obdobja, v katerem delodajalec nosi stroške nadomestila za čas...

Več podobnih novic

Skip to content