Nadaljevanje rekonstrukcije državne ceste

Skozi občino Lovrenc na Pohorju teče državna cesta, ki sega od Dravskega mostu v naselju Puščava do kompleksa na Rogli. V preteklem obdobju so obnovili del ceste skozi tako imenovano trško jedro, pri čemer pa se ne nameravajo ustaviti.

Naslednja izmed predvidenih faz je popolna rekonstrukcija ceste od vstopa v občino Lovrenc na Pohorju do središča kraja. Kako daleč pa je država s projektiranjem naložbe?

Zadnji del trase, ki bi naj šel v obnovo na dolgi rok je cesta proti smučarskemu središču Rogla. Gre za makadamsko povezavo, ki je prevozna le za lokalno prebivalstvo in bi jo bilo potrebno čim prej asfaltirati in celovito urediti.

V občini Lovrenc na Pohorju si v prihodnje želijo umestiti tudi čim več kilometrov kolesarskih povezav, kar bi bistveno izboljšalo trajnostno mobilnost.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content