spot_img

Načrti za arhitekturni razvoj mesta

V zadnjem tednu

Arhitekturna zasnova Kidričevega, ki je začela nastajati šele z odprtjem tovarne glinice in aluminija po drugi svetovni vojni, po mnenju pripravljavcev projekta izžareva videz sodobnega naselja in ima potencial za nadaljnji razvoj prostora, zato je po njihovem potrebno zamisel nadgraditi v kontekstu obstoječega stanja.

Možnosti širitve naselja tako za bivanjske kot storitvene vsebine je potrebno iskati izven zavarovanega območja kulturnega spomenika, zato je zaradi obstoječih grajenih struktur in infrastrukture smiselno stanovanjski del naselja širiti na sever in zahod, centralne in storitvene dejavnosti pa na južno stran Kopališke ulice. Ni pa to edino območje, ki bo v prihodnjih letih doživelo izrazite spremembe, nekaj podobnega se obeta tudi na področju nekdanje gramozne jame z državnim sofinanciranjem v višini 10 milijonov evrov.

Strateško pomemben projekt bo tudi Zmanjševanje poplavne ogroženosti porečja Drave – Dravinja s Polskavo, za kar bo občina Kidričevo do izteka leta 2023 prejela nekaj več kot 7 milijonov evrov iz evropskih skladov in kar 18,3 milijona evrov državnega denarja.

Večji projekti v občini Kidričevo so večinoma usmerjeni v izgradnjo osnovne infrastrutkure, kjer je nujno omeniti obvoznico, novo obrtno cono in načrtovan logistični center. Po drugi strani pa sledijo trajnostni mobilnosti z izgradnjo kolesark in izgradnjo novega strelišča in njegove okolice v naselju Apače.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel