Na Tumpejevih dnevih posvet o govedoreji

V Hotelu Primus na Ptuju so organizirali Tumpejeve dneve. Strokovni posvet je namenjen rejcem, veterinarjem, strokovnjakom na področju živinoreje, kot tudi bodočim strokovnjakom – študentom.

V Sloveniji si že desetletja prizadevajo za visoko raven zdravja živali, prireja mleka in govejega mesa pa sta med najpomembnejšimi proizvodnimi usmeritvami slovenskega kmetijstva.

V zvezi z govedorejo je danes veliko izzivov, med njimi predvsem obremenjevanje okolja z organskimi gnojili, problematika rdečega mesa v prehrani, pa tudi vpliv reje na podnebne spremembe. Nobenega od teh izzivov pa ne gre podcenjevati, a pomembno je, da se o njih pogovarjajo na podlagi dejstev.

Po mnenju vpletenih deležnikov se politika ne zaveda dovolj, da je govedoreja predvsem zaradi naravnih danosti Slovenije že dolgo najpomembnejša panoga v kmetijstvu, zelo pomembna pa je tudi za ohranjanje kulturne krajine in preprečevanje zaraščanja zemljišč.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Na klop Maribora se vrača Ante Šimundža

Novo vijol’čno poglavje: v Ljudski vrt se vrača Ante Šimundža. Po tem, ko je Damir Krznar v ponedeljek zapustil mesto trenerja, iskanje njegovega naslednika ni...

Več podobnih novic

Skip to content