V Hotelu Primus na Ptuju so organizirali Tumpejeve dneve. Strokovni posvet je namenjen rejcem, veterinarjem, strokovnjakom na področju živinoreje, kot tudi bodočim strokovnjakom – študentom.
V Sloveniji si že desetletja prizadevajo za visoko raven zdravja živali, prireja mleka in govejega mesa pa sta med najpomembnejšimi proizvodnimi usmeritvami slovenskega kmetijstva.
V zvezi z govedorejo je danes veliko izzivov, med njimi predvsem obremenjevanje okolja z organskimi gnojili, problematika rdečega mesa v prehrani, pa tudi vpliv reje na podnebne spremembe. Nobenega od teh izzivov pa ne gre podcenjevati, a pomembno je, da se o njih pogovarjajo na podlagi dejstev.
Po mnenju vpletenih deležnikov se politika ne zaveda dovolj, da je govedoreja predvsem zaradi naravnih danosti Slovenije že dolgo najpomembnejša panoga v kmetijstvu, zelo pomembna pa je tudi za ohranjanje kulturne krajine in preprečevanje zaraščanja zemljišč.