Na mariborskih ulicah se s plakati predstavljajo države udeleženke Ofema

Organizatorji Olimpijskega festivala evropske mladine, ki ga bo Maribor gostil od 23. do 29. julija, so v središču štajerske prestolnice predstavili razstavne plakate, ki z naravnimi, kulturnimi, zgodovinskimi in športnimi značilnostmi na drugačen način predstavljajo prav vse sodelujoče države.

Evropski olimpijski komite in Evropska olimpijska akademija sta z namenom predstavitve vključenih držav spodbudila k prepletanju športa in kulture, rezultat tega pa so nastali plakati, s katerimi preko športa odstirajo značilnosti držav udeleženk.

Dogodek je namenjen tudi obeleženju obletnice ustanovitve Mednarodnega olimpijskega komiteja. Tega je prav na današnji dan leta 1894 ustanovil Pierre de Coubertin s somišljeniki, ki so želeli obuditi olimpijske igre.

Ob uradni predstavitvi plakatov so pripravili tudi ogled občasne razstave Moda in šport, ki je v Pokrajinskem muzeju Maribor na ogled že od maja. V omenjenem muzeju že desetletje prirejajo Mesec mode v muzeju, letos pa so ga namenili prav Olimpijskemu festivalu evropske mladine.

Razstava je tako osredotočena na športna oblačila, saj muzej v zbirkah oblačilne kulture hrani tudi veliko predmetov športne dediščine. Tematiko mode in športa predstavljajo iz historičnega konteksta, kot tudi iz sodobnega, ko so postala oblačila za prosti čas zasnovana tako za vadbo in hkrati tudi za splošno vsakdanjo uporabo.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:18

Kdaj bo končno obnovljena državna cesta v Malečniku?

Na zadnji seji Mestnega sveta je mestni svetnik iz vrst Nove Slovenije Zdravko Luketič podal vprašanje v zvezi z državno cesto v Malečniku. Gre...

Več podobnih novic

Skip to content