Mož topline iz pravljice

Leto za letom skrbi, da so hladni decembrski dnevih polni topline in pravljičnosti. Je največji prijatelj otrok in prav ti ga vsak konec leta najbolj nestrpno pričakujejo. Že 74-let se z njegovim prihodom v mesto ob Dravi začne praznično dogajanje.

Siva kučma, bela brada, topel kožuh, zvrhan koš. Oj že prišel je med nas, dobri stari Dedek Mraz.
December je čas, ko se uresničujejo najglobje otroške želje. Da katera izmed njih ne bi ostala preslišana bo tudi letos poskrbel Dedek Mraz, ki se je s pravljičnimi bitji znova spustil s Pohorja, da bi se družil s svojimi malimi prijatelji. Po dveh letih je vnovič lahko stopil med otroke.

Predvsem od starejših velikokrat slišimo, da so danes otroci veliko bolj poredni kot nekoč. A Dedek Mraz, ki o otrocih zagotovo največ ve, zagotavlja, da temu ni tako. Že 74-let prihaja s Pohorja in veseli ga, da se otroci še vedno množično odzovejo njegovemu povabilu.

December je za Dedka Mraza najbolj deloven mesec v letu. V tem času mora obiskati prav vse otroke in jih obdariti, kar ni majhen zalogaj. Na srečo ima Dedek Mraz veliko pomočnikov. Pomagajo mu njegova pravljična bitja, Babica Zima pa speče piškote, da delo lažje steče. Pri tem pa poudarja, da bo poskrbel, da bodo prav vsi otroci dobili darila tudi Ameli, Anea, Isabella, Iva, Matija in Žan.

Časa, da pošljete svoje pismo je še kar nekaj, Dedek Mraz se bo namreč v svojo kočo vrnili 28. decembra. Takrat bo priredil veliko slavje, na katerem bo z otroci tudi prepeval.