spot_img

Motoristi z objestno vožnjo po krajinskem parku razburjajo krajane in uničujejo naravo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Ekološki iniciativi Rače opozarjajo na brezvestno uničevanje narave z motornimi vozili v krajinskem parku Rački ribniki-Požeg, na kar so sicer opozorili že lani.

“Vztrajno kršenje cestnoprometnih in drugih predpisov v zvezi z vožnjo v naravi, še zlasti z motokros motorji, verjetno dosega svoj vrhunec, ko posamezniki silijo v naravno okolje, ki je zakonsko zaščiteno in bi ga morali negovati kot tisto najdragocenejše, kar imamo in nam je še preostalo od neokrnjene narave. Če kaj, potem so to nesporno krajinski parki!” so zapisali v Ekološki iniciativi.

Kot poudarjajo kros motorji ne sodijo niti na cesto, kaj šele v naravo, ampak zgolj na poligone, ki so temu namenjeni. Nedovoljena vožnja z neregistriranimi vozili usodno uničuje podrast v gozdovih in tudi kmetijske površine, za nameček pa vožnja z njimi presega dovoljene ravni hrupa in tudi fizično ogroža nič hudega sluteče obiskovalce parka in tam živeče živali. 

“Vse se začne z osebno kulturo. Zato pričakujemo, da tudi starši poskrbimo za vzgojo in primeren odnos do narave. Tudi državni predpisi na tem področju so preblagi. Zato je potrebna odločna podpora občank in občanov. Pomagajmo ustaviti nekulturo in nespoštovanje predpisov, ohraniti naravno okolje in kvalitetno življenje v miru, brez hrupa in uničevanja tistega, kar je najdragocenejše!” dodajajo v Račah.

Policijska postaja v Račah je s problematiko seznanjena in se trudi ukrepati. Krajani lahko pomagajo tako, da vsakič ob primeru vožnje motokros motorjev in drugih nedovoljenih motornih vozil v krajinskem parku Rački ribniki pokličejo na telefonsko številko 113 oziroma na (02) 607 38 00 ali anonimno na 080-1200. 

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img