spot_img

MLM potrebuje stabilnega lastnika

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Tudi tokratni poskus Družbe za upravljanje terjatev bank da proda 100-odstotni delež Mariborske livarne Maribor in terjatve v višini devet milijonov evrov do te družbe, je padel v vodo. Družba za upravljanje terjatev bank je nov postopek prodaje Mariborske livarne Maribor, ki ga opisuje kot priznanega proizvajalca aluminijastih tlačnih ulitkov in odkovkov iz bakrenih zlitin, začela septembra lani. Tokratne prejete ponudbe naj bi bile prenizke. Prodaja Mariborske livarne Maribor pa je bila tudi  današnja tema obiska ministra Luke Mesca v Mariboru.

Po poročanju medijev iz meseca maja je nezavezujoče ponudbe oddalo več finančnih skladov iz tujine, med njimi nemški finančni sklad Mutares, in družba Kompas Shop. A informacije z začetka junija naj bi Mutares na koncu edini oddal zavezujočo ponudbo, ki pa naj bi bila za Družbo za upravljanje terjatev bank prenizka. Slaba banka naj bi zato pristopila h kidričevskemu Talumu.

Sindikati Podravja, katerih član je tudi sindikat delavcev Mariborske livarne Maribor, pa so bili doslej močno nezadovoljni, ker je postopek prodaje podjetja potekal v tajnosti. Spomladi so se odločno postavili proti morebitni prodaji podjetja špekulantom in izrazili zahtevo po kupcu, ki bo Mariborsko livarno Maribor ohranil kot celoto in z vsemi delovnimi mesti ter imel s podjetjem dolgoročne načrte.

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je ob koncu današnjih pogovorov s sindikati in upravo podjetja predstavil dve možnosti za prihodnost Mariborske livarne Maribor.

Prodaja Mariborske livarne Maribor je bila tako tudi tema današnjih ločenih obiskov ministrov. Poleg ministra za delo Luke Mesca, je Maribor obiskal tudi minister za gospodarstvo Matjaž Han, ki je svoj delovni obisk zaključil na sedežu podjetja Lumar. Več o njegovem obisku pa v jutrišnji oddaji Regionalno.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img