Mladinski kulturni center obeležuje 30. obletnico delovanja

Predhodnik MKC Maribor je Klub mladih, ki je začel delovati že leta 1966 v prostorih na Orožnovi ulici, kjer sedaj domuje rektorat mariborske univerze. V sedemdesetih so v klubu potekali plesni večeri za mladino in koncerti, kasneje tudi prvi mariborski knjižni sejem. Leta 1984 začne pod okriljem Kluba mladih delovati Mariborski radio študent. V osemdesetih letih najbolj izstopata glasbena in video sekcija.

Leta 1988 Klub mladih preimenujejo v Klub MKC, pod okriljem katerega je deloval tudi priljubljeni MKC klub, ki je bil prizorišče punk in rock koncertov. Že v Klubu MKC so se izoblikovali nekateri programi, ki jih javni zavod izvaja še danes.

Decembra 1993 nato Mestna občina Maribor ustanovi javni zavod Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor). Iz prostorov na Orožnovi ulici se zavod preseli v prostore nekdanjega hotela Mariborski dvor na Ljubljanski ulici, leta 2011 pa svoje mesto dobi v današnjih prostorih Ob železnic.

V leto 2023 tako vstopamo v znamenju okrogle obletnice: zvesti ostajamo našim vsakoletnim vsebinam s področja mladinskega sektorja in kulture, naši tradicionalni festivali (Slovenski dnevi knjige v Mariboru, Mednarodni festival računalniške umetnosti, Festival Mladi Maribor) pa bodo pod žarometi 30. obletnice vsebinsko še bogatejši.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Zaradi avgustovskih poplav 173 občin prijavilo za več kot 2,7 milijarde evrov škode

Občine so zaradi avgustovskih poplav prek aplikacije Ajda s skupno več kot 23.500 obrazci prijavile za več kot 2,7 milijarde evrov škode. Podatke je...

Več podobnih novic

Skip to content