Miniaturna vasica kot igralnica na prostem

V nedavno nastalem Parku generacij v Sveti Ani v Slovenskih goricah so postavili miniaturno leseno vasico, ki prikazuje značilne vaške stavbe. Župan Silvo Slaček je pojasnil, da želijo s tem približati kulturno dediščino mlajšim generacijam, obenem pa obogatiti turistično ponudbo kraja. Gre sicer za projekt sofinanciran preko razpisa LAS Ovtar.

V občini Sveta Ana v Slovenskih goricah so se poleg finančno obremenljivim infrastrukturnim projektom posvetili tudi tako imenovanim mehkim vsebinam. Z izvedbo operacije Miniaturna vasica v parku generacij Sveta Ana nadaljujemo s faznim urejanjem prostora pod Osnovno šolo Sveta Ana.

Gre za aktivnosti za trajnostni razvoj turizma in turističnih dejavnosti, nove vsebine za učenje, nove metode učenja, osveščanje o kulturni dediščini. Med cilji operacije pa so zagotovo tudi povečanje kakovosti življenja v kraju, na območju LAS ter Slovenskih goric, povečanje števila ponudnikov povezanih v mreženje Ovtarjeva ponudba in spodbujanje zdravega načina življenja, bivanja v in z naravo.

Park je od svojega nastanka postal prostor za druženje, igro, rekreacijo in šport ter spoznavanje lokalne ponudbe za vse starostne in tudi ranljive skupine. Lesena vasica – miniaturna vas prezentira značilnosti podeželskega okolja. Predstavljene so namreč značilne vaške stavbe in stavbe s promocijo lokalne turistične ponudbe.

Gre sicer za projekt občine v partnerstvu z lokalnimi zanesenjaki in Mladinskim kulturnim klubom Kulturna zadruga Sveta Ana. Naložba pa je predvsem pozitivno vplivala na delovanje tamkajšnje osnovne šole, ki je s tem izpolnila pogoje za učilnice oz. igralnice na prostem.

Vrednost celotne operacije je znašala nekaj manj kot 87 tisoč evrov, delež sofinanciranja iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja pa 40 tisoč evrov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content