Mesto v pričakovanju Festivala stare trte

V času trgatev Maribor postane pravi raj za gurmane, ljubitelje kulture in zgodovine. V mestu in okolici se odvijajo številne prireditve, ki slavijo simbol slovenske žlahtne kapljice, kakovostno gastronomsko ponudbo štajerske prestolnice ter običaje in kulturno dediščino.

V sklopu festivala potekajo vinsko-kulinarični večeri s koncerti. Na njih lahko poskusite vrhunske lokalne vina in jedi, ki jih pripravijo priznani chefi. Na tržnici lokalnih pridelkov in izdelkov lahko najdete sveže sadje in zelenjavo, domače dobrote in izdelke iz lesa, keramike in drugih materialov.

Tradicionalni splavarski krst je prireditev, ki se odvija na reki Dravi. Na njej se krstijo novi splavarji, ki se tako povežejo s tradicijo rečnih prevoznikov. Slavnostna trgatev najstarejše trte sveta je vrhunec festivala. Na njej se trga grozdje z najstarejše trte na svetu, ki ima več kot 450 let.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Zaradi avgustovskih poplav 173 občin prijavilo za več kot 2,7 milijarde evrov škode

Občine so zaradi avgustovskih poplav prek aplikacije Ajda s skupno več kot 23.500 obrazci prijavile za več kot 2,7 milijarde evrov škode. Podatke je...

Več podobnih novic

Skip to content