spot_img

Mariborski turizem v vzponu

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Maribor je lani zabeležil 256.470 nočitev (32 odstotkov več kot v letu 2020) in 103.502 prihodov gostov (43 odstotkov več kot v letu 2020). Razmerje med domačimi in tujimi nočitvami je bilo 21:79, največ slednjih so ustvarili turisti iz Nemčije, Srbije, Poljske, Italije in Avstrije.

Povprečna doba bivanja je bila 2,5 dni. Največ nočitev so zabeležili v juliju, avgustu in oktobru. V času božično-novoletnih praznikov je bila zasedenost ponudnikov hotelskih namestitev nad 75 odstotkov, na Pohorju celo 90 odstotkov. Po oceni Zavoda za turizem Maribor (ZTM) je bilo na območju MO Maribor unovčenih za 40 odstotkov več turističnih bonov, izdanih v letu 2020, kot leto poprej.

Mariborski turizem v številkah; VIR: Zavod za turizem Maribor

Turistično informacijski center (TIC) Maribor je lani obiskalo 25 odstotkov, Hišo Stare trte pa za kar 67 odstotkov več turistov kot v letu 2020. Razmerje med domačimi in tujimi obiskovalci je bilo 48:52 (TIC Maribor) oz. 44:56 (Hiša Stare trte).

 

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img