spot_img

Mariborski turizem se po dveh letih vnovič prebuja

V zadnjem tednu

Na Štajerskem so turistične številke letos boljše od lanskih in se bližajo tistim iz predkoronskega leta 2019. V Mariboru in pod Pohorjem do konca avgusta pričakujejo okoli 50- do 80-odstotno zasedenost.

V Mariboru 21.969 prihodov in 43.315 prenočitev

V Mariboru so turistični rezultati v prvem polletju letošnjega leta zelo vzpodbudni, ocenjujejo na Zavodu za turizem Maribor.

»Kljub številnim omejitvam zaradi epidemije v začetku leta smo se v Mariboru po številu nočitev že močno približali rezultatom iz leta 2019, na 84 odstotkov, nadaljevanje trenda pričakujemo tudi v poletni turistični sezoni,« so povedali.

Uradni razpoložljivi podatki segajo do junija; v tem mesecu so v štajerski prestolnici zabeležili 21.969 turističnih prihodov in 45.315 prenočitev. Domačih prenočitev je bilo okoli 20 odstotkov, ostalo so predstavljali tujci. Največ nočitev so junija ustvarili Nemci, Poljaki, Avstrijci, Italijani in Čehi.

V prvem polletju letošnjega leta je bila rast prenočitev v primerjavi z enakim obdobjem lani 221-odstotna, rast turističnih prihodov pa 320-odstotna.

Tudi v tej primerjavi prednjačijo tuji turisti s 84-odstotnim deležem. Četrtina vseh prenočitev v prvi polovici leta je bila ustvarjenih v juniju.

Povprečna doba bivanja v mestu Maribor je bila junija 2,1 dneva, v obdobju od januarja do junija pa 2,6 dneva.

 

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Kegljaški klub Lokomotiva proslavil 70- obletnico delovanja

Kegljaški klub Lokomotiva je s slavnostno akademijo, ki je potekala v gasilskem domu v Dogošah, počastila 70 obletnico svojega...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel