spot_img

Mariborska knjižnica kmalu z dvema novima primestnima enotama

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mariborska knjižnica bo v dneh okoli slovenskega kulturnega praznika odprla dve novi enoti, in sicer v Račah in Kungoti.  Obenem namerava vzpostaviti novi postajališči bibliobusa v Benediktu in Morju pri Framu. V novih knjižnicah in na novih postajališčih bodo ves februar omogočali brezplačen prvi vpis.

Odprtje obeh knjižnic sledi v prihodnjih tednih

Knjižnica Rače se nahaja v pritličnih prostorih gradu Rače. Odprtje je načrtovano v petek, kulturni program pa med drugim pripravljajo učenci Osnovnih šol Rače in Fram, so za STA povedali v Mariborski knjižnici. V Beli dvorani gradu Rače bo ob tej priložnosti na ogled likovna razstava. Nova enota bo za člane odprta trikrat tedensko, in sicer vsako sredo od 12. do 18. ure, četrtek od 11. do 15. ure in petek od 10. do 16. ure.

Z odprtjem nove knjižnice ukinjajo postajališče potujoče knjižnice v Račah, uvajajo pa novo postajališče pri domu krajanov v Morju pri Framu. Bibliobus bo knjižno gradivo tja prvič pripeljal v petek, na izposojo bo na voljo med 16.30 in 18. uro.

Po novem bo knjižnica tudi v Občini Kungota

Prostore zanjo so uredili v Zgornji Kungoti v prvem nadstropju Hiše vseh generacij, kjer so se pred leti nahajali prostori vrtca in osnovne šole. Odprtje te nove enote Mariborske knjižnice je načrtovano 11. februarja. Tudi ta knjižnica bo za člane odprta trikrat tedensko, in sicer v ponedeljek in sredo od 13. do 19. ure in v petek od 10. do 15. ure.

Vodja knjižnice je Andreja Ploj. V knjižnico se lahko vpišejo vsi občani, saj sta enoti namenjeni tako otrokom in mladostnikom kot odraslim. Članstvo v Mariborski knjižnici omogoča dostop do celotne ponudbe vseh enot, dejavnosti in storitev, kar pomeni, da si lahko osebe z enotno člansko izkaznico izposojajo gradivo v vseh enotah Mariborske knjižnice, hkrati pa uporabljajo tudi njene storitve na daljavo.

Mariborska knjižnica je splošna javna knjižnica, ki pokriva 14 občin. Poleg sedeža in več enot v Mariboru ima prostore še v Rušah, Bistrici ob Dravi, Selnici ob Dravi, Hočah, Dupleku, Lovrencu na Pohorju, Pesnici in Šentilju. Osrednja enota je bila doslej na mariborskem Rotovškem trgu, a ker ji bodo tam zgradili nove prostore v okviru Centra Rotovž, se je konec lanskega leta začasno preselila v trgovski center City pri Trgu Leona Štuklja.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:02:30

Knjižnica Pobrežje se seli na novo lokacijo

Knjižnica Pobrežje se zaradi selitve na novo lokacijo v začetku septembra zapira. V bližnjem centru so prostori precej večji....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img