Lokalna skupnost podprla slovenske pridelovalce hrane

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk poteka že vse od leta 2011. Prvi tovrstni zajtrk je bil izveden na pobudo Čebelarske zveze Slovenije.

Glavni namen projekta je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje lokalne samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja.

Letošnji tradicionalni slovenski zajtrk so obeležili tudi v občini Ruše, kjer so v pokušino in degustacijo lokalne hrane pogostili vse zbrane v prostorih Občinske turistične pisarne Ruše.

Za zajtrk so postregli s tradicionalnimi živili, poleg mleka še z medom, maslom, kruhom in jabolki. Vse sestavine bodo lokalnega porekla (Saint Lorenz, Čebelarska družina Ruše, Esenwoodcraft Matija Rižner, …).

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content