spot_img

Konec nizkocenovnih letov?

V zadnjem tednu

Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair prihodnjih nekaj let ne bo ponujal ultra nizkih cen vozovnic, je danes napovedal glavni izvršni direktor Michael O’Leary. “Mislim, da resnično nizkih cen – za en evro, za 0,99 evra, celo za 9,99 evra – prihodnjih nekaj let ne boste videli,” je dejal v pogovoru za britanski BBC.

Ryanair izredno nizkih cen vozovnic ne bo mogel ponuditi zaradi visokih cen goriva.

Povprečna cena vozovnice tega prevoznika se bo z okoli 40 evrov v lanskem letu dvignila na okoli 50 evrov v prihodnjih petih letih, njegove besede povzema BBC.

Vseeno O’Leary verjame, da bodo ljudje še naprej redno leteli, a bodo občutljivi glede cen, je dejal v pogovoru za BBC Radio 4.

Intervju se je dotaknil tudi vprašanja podnebnih ciljev. Komercialni leti sedaj ustvarjajo okoli 2,4 odstotka globalnih izpustov ogljikovega dioksida, pritisk na sektor, naj ozeleni svoje delovanje, pa se krepi. O’Leary je glede tega poudaril, da se mu zdijo ti pritiski usmerjeni v napačen sektor, saj cestni in ladijski promet ustvarjata večje izpuste. Ryanair po njegovih besedah vlaga v bolj učinkovita letala, globalno pa se mu zdi zmanjšanje rabe fosilnih goriv bolj smiselno spodbujati s prehodom na električne avtomobile.

V prvih šestih mesecih letošnjega leta je Ryanair odpovedal 0,3 odstotka letov, medtem ko jih je British Airways 3,5 odstotka, Easyjet pa 2,8 odstotka, BBC navaja podatke letalskega podjetja OAG.

Do letališč pa O’Leary nima veliko razumevanja, saj so po njegovem urnike poznala mesece vnaprej, ob tem pa urjenje varnostnega osebja traja manj časa kot urjenje pilotov. Letališču Heathrow, ki je zaradi pomanjkanja osebja omejilo število potnikov, je očital slabo upravljanje.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Najstarejše mesto obiskal lihtenštajnski princ Nicolaus

Na Ptuju so minuli vikend potekali Viteški dnevi, ki jih organizira Viteški red Svetega Jurija iz Koroške. Vrhunec dogajanja...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel