Konec množičnega turizma v mestu na vodi

Benetke bodo, kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, s pričetkom junija uvedle nova pravila za obvladovanje množičnega turizma in zmanjšanje negativnih vplivov na mesto, kot je odločil mestni svet. Prepovedane bodo turistične skupine s več kot 25 osebami, ki jih spremljajo turistični vodniki, ter uporaba zvočnikov med turističnimi ogledi. Dodatno se skupine turistov ne bodo smele ustavljati na ozkih ulicah, mostovih ali prehodih.

Nova pravila, namenjena zaščiti prebivalcev pred hrupom in motnjami, bodo veljala v mestnem središču ter na otokih Murano, Burano in Torcello.

Benetke se že nekaj časa soočajo s težavami zaradi množičnega turizma. Zgodovinsko središče ima manj kot 50.000 stalnih prebivalcev, medtem ko se ob vrhuncu sezone na nekaterih dneh število turistov poveča na več kot dvakratno število prebivalcev.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content