spot_img

Koliko praznikov bo v novem letu dela prostih dni?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Prazniki, ki so dela prosti dnevi, bodo v letu 2022 za ljubitelje prostih dni malenkost bolj prijazno razporejeni kot leta 2021. Na soboto oziroma nedeljo bosta namreč padla dva manj.

Na katere dneve padajo letošnji prazniki?

Letošnje praznovanje novega leta, 1. in 2. januar, sicer padeta na soboto in nedeljo, v preostalem delu leta pa takega primera ne bo več. Praznik dela, 1. in 2. maj, ter božič in dan samostojnosti in enotnosti, 25. in 26. december, bomo praznovali na nedeljo in ponedeljek. Dan reformacije, 31. oktober, in dan spomina na mrtve, 1. november, pa bosta na ponedeljek in torek.

Dan državnosti, 25. junij, bo letos sobota. Vsi ostali prazniki, ki so dela prosti dnevi, pa bodo med tednom. Tako bo Prešernov dan, 8. februar, torek, dan upora proti okupatorju, 27. april, sreda, Marijino vnebovzetje, 15. avgust, pa ponedeljek.

Velikonočni ponedeljek bo v letošnjem letu 18. aprila.

Kdor si bo želel za prvomajske praznike daljšega oddiha in bo nanj odšel v soboto pred dnevom boja proti okupatorju, bo ta oddih lahko za štiri dni dopusta trajal kar deset dni.

V letu 2022 bomo na soboto oz. nedeljo torej imeli pet praznikov, medtem ko je bilo lani takšnih sedem. Prazničnih in dela prostih dni, ki bodo med tednom, pa bo letos skupaj z velikonočnim ponedeljkom osem, medtem ko jih je bilo lani šest.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

00:04:58

Spremenjene navade za boljšo hrano

V tokratni rubriki Regionalna preskrba smo raziskovali spremembe potrošniških navad in drugačen njihov odnos do hrane. Nakupovanje hrane je...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img