spot_img

Kdo bo na čelu Energetike Maribor zamenjal Alana Perca?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Nadzorni svet Energetike Maribor je objavil razpis za direktorja javnega podjetja, s čela katerega se je konec novembra zaradi visokih cen ogrevanja moral posloviti dolgoletni prvi mož Alan Perc. Kandidati morajo prijave z vizijo programa dela, razvojno usmeritvijo, svojo vizijo vodenja in organiziranja dela družbe posredovati v osmih dneh.

Razpisni pogoji jasno izpostavljeni

Kandidati morajo v razpisanem roku, ki začne teči v petek, k prijavi predložiti tudi življenjepis in dokazila o izpolnjevanju razpisnih pogojev. Za direktorja Energetike Maribor je lahko imenovana oseba, ki ima poleg splošnih zakonskih pogojev najmanj visoko strokovno izobrazbo, najmanj pet let delovnih izkušenj na podobnih delovnih mestih ter sposobnost za vodenje in organiziranje del.

Novi direktor bo imenovan za petletno mandatno obdobje z možnostjo ponovnega imenovanja. Prijavljeni kandidati bodo z odločitvijo nadzornikov seznanjeni v osmih dneh po sprejemu sklepa o imenovanju, še izhaja iz razpisa, danes objavljenega v časnikih Delo in Večer ter na spletnih straneh podjetja in Javnega holdinga Maribor.

Kot omenjeno, so nadzorniki Energetike Maribor konec novembra zaradi visokih cen ogrevanja v Mariboru s čela podjetja razrešili Perca, na čelu družbe ga je začasno zamenjal direktor holdinga javnih podjetij Andrej Rihter.

Župan Arsenovič Percu očital predvsem pomanjkanje različnih virov

Perc po ocenah mariborskega župana Saše Arsenoviča ni zagotovil ustrezne rešitve za znosnejše cene ogrevanja, poleg tega pa Perc kljub uspešnemu 12-letnemu vodenju Energetike Maribor po ocenah župana ni poskrbel za različne energetske vire, tako da je ogrevanja odvisno skoraj izključno od plina.

“Energetiko v prihodnje čakajo novi izzivi in verjamem, da bomo na razpisu, ki ga bo nadzorni svet izvedel v najkrajšem času, dobili takšnega novega direktorja, ki se bo ukvarjal samo z energetiko,” je konec novembra dejal Arsenovič.

Na pomoč najranljivejšim prebivalcem Maribora zaradi visokih cen ogrevanja je priskočila občina z energetskimi vavčerji v višini 15 evrov. Ti sicer še niso zaživeli v praksi, po napovedih pa bosta do konca meseca pripravljena koncept in enotna vloga zanje.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Pošta Slovenije dviguje cene

Pošta Slovenije je s 1. avgustom spremenila cene poštnih storitev. Cena pošiljanja standardnega pisma v notranjem poštnem prometu je...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img