Kdaj bo končno zaživel grad Hrastovec?

Grad Hrastovec je s svojo dominantno lego in kvalitetnem oblikovanju med najmogočnejšimi gradovi na Slovenskem. Vseeno pa v zadnjih desetletjih ni mogel razviti svojega potenciala, kar gre pripisati predvsem dejstvu delovanja Socialno varstvenega zavoda Hrastovec.

Lastništvo gradu je že dolgo obdobje srž problema, zakaj grad ni bil izpraznjen prej. Lenarški župan Janez Kramberger nam je zaupal, da je pred leti obstajala možnost prodaje kompleksa gradu rodbini Herbersteinov, ki je bila njegova večstoletna lastnica do druge svetovne vojne. Do dogovora pa na koncu na žalost lokalne skupnosti ni prišlo. Kakšna pa je agenda za naprej?

Gradovi v Sloveniji lokalnim entitetam predstavljajo zajetne težave, saj so izjemno dragi za vzdrževanje, ob tem pa ne prinašajo tolikšne dodane vrednosti, da bi lahko financirali sami sebe. Občina Lenart pri tem ni izjema.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:18

Kdaj bo končno obnovljena državna cesta v Malečniku?

Na zadnji seji Mestnega sveta je mestni svetnik iz vrst Nove Slovenije Zdravko Luketič podal vprašanje v zvezi z državno cesto v Malečniku. Gre...

Več podobnih novic

Skip to content