Kdaj bo končno obnovljena državna cesta v Malečniku?

Na zadnji seji Mestnega sveta je mestni svetnik iz vrst Nove Slovenije Zdravko Luketič podal vprašanje v zvezi z državno cesto v Malečniku. Gre za eno izmed glavnih povezav med Mariborom in Lenartom , ki jo je je že meseca aprila poškodovala ujma. Zagotovljena obnova ceste pa se po navedbah krajanov še vedno ni pričela.

Svetnika je zanimalo predvsem kdaj bo zaključena sanacija poškodb, za katere je odgovorna država oz. resorna ministrstva.

Mestna občina Maribor se je sicer odzvala na nastalo situacijo in začela izvajati ukrepe za sanacijo prizadete ceste. Strokovne ekipe so že pregledale obseg škode ter pripravile načrte za obnovo, s čimer želijo čim prej omogočiti normalen promet in izboljšati varnost prebivalcev.

Čeprav so podrobnosti o načrtovanih rokih za zaključek sanacije še v pripravi, občina zagotavlja, da bo postopek potekal čim hitreje in učinkovito. Redno bodo obveščali javnost o napredku in morebitnih spremembah.

Vodilni organi obljubljajo, da bodo naredili vse, kar je v njihovi moči, da bi obnova državne ceste potekala čim hitreje in s čim manjšimi motnjami za prebivalce Malečnika. Hkrati pa se zavedajo pomena trajnostnih rešitev, ki bodo omogočile boljšo odpornost infrastrukture na morebitne prihodnje ujme.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content