Karitas nadaljuje s programom Donirana hrana

Program Donirana hrana na Nadškofijski Karitas Maribor danes presega zgolj transfer materialne pomoči. Je kontinuirana dopolnilna socialnovarstvena storitev tistim družinam in posameznikom, ki potrebujejo redno spremljano pomoč.

Skupaj danes vsak obratovalni dan prevzemajo prostovoljci Karitas hrano v 30 trgovskih centrih v Mariboru. Večina prejemnikov je vključenih enkrat tedensko.

V letu 2022 je bilo v program vključenih 235 družin in posameznikov, kar skupaj predstavlja kar 629 oseb, ki so vsaj 1x tedensko prejele pomoč iz navedenega projekta.

Na Nadškofijski Karitas Maribor pa vabijo k sodelovanju zbiranja šolskih potrebščin in finančne pomoči za otroke ob vstopu v novo šolsko leto. V lanskem letu so pomagali več sto družinam iz širše mariborske regije.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:18

Kdaj bo končno obnovljena državna cesta v Malečniku?

Na zadnji seji Mestnega sveta je mestni svetnik iz vrst Nove Slovenije Zdravko Luketič podal vprašanje v zvezi z državno cesto v Malečniku. Gre...

Več podobnih novic

Skip to content