spot_img

Kakšni so bili lanski temperaturni rekordi?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Najvišja letošnja temperatura je bila izmerjena 15. avgusta na letališču Cerklje ob Krki in je znašala 37 stopinj Celzija. Najnižjo temperaturo pa so po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) izmerili 13. februarja na Kredarici, in sicer -24,1 stopinje Celzija.

Najvišja temperatura lanskega leta 37 stopinj Celzija, najnižja pa -24,1

Druga najvišja temperatura je bila prav tako izmerjena 15. avgusta, in sicer v Dobličah pri Črnomlju, kjer so izmerili 36,9 stopinje Celzija. Drugo najnižjo temperaturo pa so izmerili 12. februarja na Zelenici in je znašala -23,8 stopinje Celzija, so v Arsu zapisali na Twitterju.

Največjo dnevno količino padavin so izmerili 23. januarja na Voglu. Znašala je 184,9 milimetra. Drugo največjo količino padavin so prav tako izmerili na Voglu, in sicer 8. februarja, znašala pa je 177,5 milimetra, so izpostavili.

Na Arsu so še pojasnili, da druge podatke o vremenu v iztekajočem se letu še zbirajo in preverjajo, ti pa bodo dosegljivi v začetku leta 2022.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Mariborski turizem se po dveh letih vnovič prebuja

Na Štajerskem so turistične številke letos boljše od lanskih in se bližajo tistim iz predkoronskega leta 2019. V Mariboru...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img