Kakšne sklepe je sprejel mestni svet?

Na zadnji seji so ptujski mestni svetniki sprejeli pomembne spremembe cen komunalnih storitev, ki bodo prinesle nekoliko nižje položnice za uporabnike. Zaradi znižanja cene odvajanja in čiščenja odpadne komunalne vode ter blata povprečne položnice zmanjšale za približno tri evre.

Osnova za pripravo cenovnih elaboratov obračun količin, porabljenega materiala in drugih stroškov. Ključna postavka je čistilna naprava, ki je v primerjavi z letom 2022 sprejela več odpadnih voda, kot so načrtovali.

Kljub znižanju stroškov se kažejo nove potrebe po prilagoditvah. Že zdaj se kaže potreba po spremembi cene omrežnine, predvsem zaradi nove uredbe o odškodninah kmetom na vodovarstvenem območju, ki je bila sprejeta konec decembra in je povečala odškodnine za trikrat. Letos naj bi ta znesek znašal okoli 90.000 evrov.

Županja Nuška Gajšek je izrazila zadovoljstvo nad znižanjem cen, vendar obenem izrazila željo, da se bodo razmere na trgu umirile, in upa na nadaljevanje tega trenda. Glede morebitnih sprememb pri podeljevanju koncesije za odvoz odpadkov pa županja zavrača vsakršna ugibanja.

Razprave o spremembi cene niso bile izpostavljene, a svetnik Liste Andreja Čuša Milan Klemenc je opozoril, da bi lahko pocenitev bila višja, kot izračuni kažejo. Kljub sedanji pocenitvi je napovedal nasprotovanje morebitnim vnovičnim podražitvam v kratkem času.

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content