spot_img

Kakšna je ocena strokovnega sveta UKC Maribor ob epidemičnem letu?

V zadnjem tednu

Na izredni seji Strokovnega sveta UKC Maribor je Strokovni svet UKC MB podal oceno na področju obvladovanja epidemije COVID-19 v Republiki Sloveniji in v UKC Maribor in sprejel naslednji sklep.

Kakšne ugotovitve je sprejel strokovni svet?

Strokovni svet UKC Maribor ugotavlja, da je v Sloveniji prišlo do kritičnega znižanja nivoja zdravstvenega varstva prebivalstva. COVID pandemija je v dvaindvajsetih mesecih zahtevala več kot 5500 življenj, hkrati pa so izjemno prikrajšani ne-covid pacienti, saj je zaradi obravnav covid pacientov na primarnem in sekundarnem nivoju, bistveno zmanjšana dostopnost do zdravstvenih storitev. Čakalne dobe se daljšajo, rezultati zdravstvenih obravnav so slabši, lahko tudi usodni. 

Ustavne pravice posameznika do zdravja, zdravstveni sistem v tem trenutku ni več sposoben zagotoviti v polnem obsegu in to zaradi zavračanja cepljenja velikega deleža populacije. 

Strokovni svet UKC Maribor meni, da je situacija alarmantna in da je potrebno storiti vse kar je v naši skupni moči, da pandemijo ustavimo in to takoj! Dosledno je potrebno upoštevati vsa navodila stroke. Na nacionalnem nivoju moramo doseči skupen cilj, vsaj 95 odstotno precepljenost, saj  prav cepljenje, od vseh ukrepov, najpomembneje zmanjša tveganje za hud potek bolezni in smrt zaradi COVID-19. Strokovni svet UKC MB meni, da je potrebno za dosego tega cilja uporabiti vse strokovno utemeljene ukrepe.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel