Kako bodo rešili problematiko dovozne poti do vrtca?

V opozicijskih vrstah občine Ruše so v listi 2×2 opozorili na problematiko dovozne poti do vrtca v Rušah. Na družabnem omrežju Facebook so zapisali:

Več let so se iskale rešitve za ureditev dostopa do vrtca, ker trenutna dovozna pot poteka po privat zemljišču. Županjin aroganten pristop reševanja problemov pa je pripeljal do tega, da so lastniki zemljišč uveljavili lastninsko pravico. Izgubili smo najlepši del igrišča pred vrtcem v Rušah, ki nam je vsem do tega mandata zagotavljal lep prostor za igro in senco. Ne želimo si take politike v Rušah, so zapisali v listi 2×2.

Označena parcela vrtca v Rušah.

Občina Ruše se je na očitke že odzvala in sicer z besedami, da se trenutno ureja dostop do vrtca v Rušah, saj trenutna cesta poteka po privatnem zemljišču Šarhove ulice 6. Dostop do vrtca je v času izvajanja del še vedno mogoč iz Šarhove poti, Ulice Ruške čete in smeri Ulice Pohorskega bataljona-Dolinškova ulica . Zaustavitev oziroma kratkotrajno parkiranje vozil je na razdalji 50 metrov od vrtca možno vzdolž Ulice Ruške čete in na občinskem parkirišču nasproti stavbe Ulica Ruške čete 1.

Problematika dostopa do Vrtca Ruše, sega v leto 1998

Gre za čas urejanja etažne lastnine objekta na Šarhovi poti in določenih napak, ki so bile storjene pri  parceliranju funkcionalnega zemljišča.

Javna pot mimo vrtca je bila kategorizirana v letu 2001, za uporabo poti pa je Osnovna šola Janka Glazerja, s takratnim lastnikom zemljišča, TDR d.o.o., sklenila služnostno pogodbo. Žal nobeden izmed treh kasnejši županov, niti oba ravnatelja OŠ Janka Glazerja, služnostne pogodbe niso realizirali v zemljiški knjigi, kar bi javnosti dalo možnost dostopanja do javni poti.

Foto: Vizualizacija novega projekta nadgradnje Vrtca Ruše.

Stanovalci in lastniki objekta na Šarhovi poti so na neurejene razmere dostopa in parkiranja opozarjali že dve desetletji in Občina Ruše je k rešitvi konflikta aktivno pristopila v letu 2021. Proučenih je bilo več možnosti (tudi nova dostopna pot iz vzhodne strani) in kot najprimernejša se je izkazala nova ureditev dostopa po Šarhovi poti. S tem se vzpostavlja dejanska katastrska meja med zemljiščema vrtca ter objektom na Šarhovi poti. Podiranje dreves je bilo izvedeno na zahtevo lastnikov zemljišča.

Na ta način se stanovalcem Šarhove poti omogoči uporaba njihovega zemljišča, hkrati pa se zagotovi dostop do Vrtca Ruše.

Ker pa Vrtec Ruše ne zagotavlja dovolj prostora in standardov, ki jih Občina Ruše potrebuje za vpis vseh otrok v vrtec, so že izdelali dokumentacijo in vložili vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja za nadgradnjo Vrtca Ruše. S projektom, ki ga želimo realizirati v letih 2023-2024, se bodo vrtcu zagotovili tako dodatni prostori, kot tudi  zunanje igralne površine.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Na klop Maribora se vrača Ante Šimundža

Novo vijol’čno poglavje: v Ljudski vrt se vrača Ante Šimundža. Po tem, ko je Damir Krznar v ponedeljek zapustil mesto trenerja, iskanje njegovega naslednika ni...

Več podobnih novic

Skip to content