spot_img

Kaj ponuja jubilejna 30. izvedba Festivala Lent?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Mariboru se danes začenja Festival Lent, ki piše 30. izdajo. Osrednje prizorišče bo na Trgu Leona Štuklja, kjer bo danes nastopil Magnifico. Do 2. julija je na programu kopica različnih dogodkov vseh žanrov in za vse generacije.

Prvi Festival Lent so v Mariboru priredili leta 1993

“Ko smo pripravili prvega, nas je gnala želja dokazati, da Maribor ni sivo in mrtvo mesto, temveč v njem brbota od ustvarjalnosti. Danes o sivini ni ne duha ne sluha, festival, ki je mesto postavil na svetovne zemljevide, pa iz leta v leto uspešno piše nove zgodbe in ustvarja nove presežke,” poudarjajo v Narodnem domu Maribor.

Poleg stalnih gostov, kot so Magnifico, Bajaga in Vlado Kreslin, letos med drugim napovedujejo nastop zasedbe Laibach, Vlatka Stefanovskega s 40-članskim folklornim ansamblom Tanec ter koncert Rock opera v interpretaciji orkestra in zbora Srbskega narodnega gledališča ter Big banda iz Novega Sada.

May be an image of 1 person, standing, playing a musical instrument, guitar and indoor
30. Festival Lent bo na Trgu Leona Štuklja otvoril Magnifico.

Vračajo se predstavniki Folkarta in Živa dvorišča

Folkart bo gostil folklorne skupine iz Argentine, Brazilije, Čila, Filipinov, Španije, Poljske in Slovenije. Za družine bo dogajanje v Artkampu ob prenovljeni promenadi v Mestnem parku, ulično gledališče Ana Desetnica na Lentu bo na Glavnem trgu.

Vzporedno bosta tekla program Živih dvorišč in mednarodni festival dokumentarnega filma Dokudoc, pri Vodnem stolpu bosta združena Jurčkov in Večerov oder z glasbenimi koncerti, v Dvorani Union pa Salon glasbenih umetnikov s klasično glasbo. V Vetrinjskem dvoru bosta stand up in komedija.

Festival je naznanila Operna noč konec maja, po osrednjem delu pa prinaša še dva dogodka v juliju. Tako imenovani Lent po Lentu bo julija na Trgu Leona Štuklja gostil koncert Piše se leto s skupinama Happy Ol’McWeasel in Elvis Jackson ter nastop Perpetuum Jazzile. Doslej so v Narodnem domu našteli skoraj 12 milijonov obiskovalcev Festivala Lent.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img